Capaciteit

Van dit hoofstuk hebben we ook een video. Check hem hier!

Dit is het tabblad waar u templates kan aanmaken voor diensten. Deze templates kunt u dan indien gewenst in een patroon laten verschijnen in de weekplanning. Of in de weekplanning bij een specifieke dag inladen.

Bovenaan de pagina worden de meest gebruikte templates weergegeven. U kunt hier ook kiezen om bestaande templates of patronen te tonen, om deze dan te wijzigen.

Let op: bij het wijzigen van een template of patroon heeft dit geen effect op reeds ingeplande diensten. Slechts diensten zonder gekoppelde medewerker worden gewijzigd.

Door op het witte blaadje te klikken (zie pijl), kunt u een nieuwe template aanmaken.

Tijdsblokken

U selecteert dan daarna een tijdsweergave en locatie. En u geeft de template een duidelijke naam. Vervolgens kunt u in de vakken een dienst slepen van de begin tot eindtijden.

Mocht u dubbele blokken naast elkaar willen plaatsen klik dan net tussen het blok en het streepje rechts ervan. 

Tenslotte drukt u op het knopje opslaan (diskette vlak naast knop nieuw).

Patroon maken van de capaciteit

Onderaan de pagina zit een vakje “maak patroon”. Door dit aan te vinken kunt u een patroon maken van uw nieuwe of een bestaande template.

Let op: zorg dat u eerst uw nieuwe template opslaat!

Hier kunt u eerst een naam geven aan uw patroon. (er staat standaard al de naam van de template). Vervolgens kunt u kiezen wanneer u dit patroon wilt instellen, met dagen v/d week, begindatum en einddatum.

Als laatste klikt u ook hier op opslaan. (Knop naast de omschrijving).

Uw template zal nu op uw ingevoerde momenten worden getoond in de weekplanning zodat u daar medewerkers kan koppelen aan de diensten.

nl_NLNederlands